Lendo Företagslån – Omdöme

Så fungerar Lendo

Lendo är en låneförmedlare som tidigare enbart fokuserat på förmedling av privatlån till privatpersoner. Sedan 2019 förmedlar Lendo även företagslån utan säkerhet till både aktiebolag och enskilda firmor. 

Låneförmedlingstjänsten går ut på att Lendo kontaktar ett flertal banker och kreditgivare som får konkurrensutsättas om att få just ditt företag som ny kund. Långivarna har 24 timmar på sig att återkomma med sitt bästa erbjudande. Därefter kan du jämföra långivarnas erbjudanden på Lendos Mina Sidor och välja det företagslån som har lägst ränta och bäst villkor.

Företagslån upp till 1 miljon

Lendo förmedlar företagslån utan säkerhet mellan 50 000 – 3 000 000 kr med en återbetalningsitd mellan 6 månader till 5 år. Eftersom lånet är utan säkerhet behöver du inte pantsätta något av företagets egendom.

Grundkrav

Ditt företag måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt. Lendo förmedlar företagslån till alla typer av bolagsformer, det vill säga till Enskilda Firmor (EF), Aktiebolag (AB), Handelsbolag (HB) och Kommanditbolag (KB).

För att kunna skicka in en ansökan måste du ha ett ha ett registrerat företagsengagemang på företaget, vilket innebär att du måste ha en ledande roll i företaget som exempelvis VD eller vara styrelsemedlen.

Samarbetar med 18 långivare

Under 2022 samarbetar Lendo med följande 18 långivare inom företagslån:

 • Svea Ekonomi
 • Aros Kapital
 • Froda
 • Marginalen Bank
 • Avida Finans
 • Corpia
 • Qred
 • Capcito
 • CaptialBox
 • Fedelta
 • OPR Företagslån
 • Mynt
 • Approa
 • IMH Finans
 • Finly
 • CrediNord
 • Resurs Bank
 • Funding Partner

Lendo samarbetar därmed med flera av Sveriges populäraste långivare inom företagsfinansiering.

Kundbetyget 4,7/5 på Trustpilot

Lendo har ett kundbetyg på 4, av 5 från totalt 2 254 omdömen på Trustpilot (2022-11-16). Du kan därmed känna dig trygg att ans öka och jämföra företagslån med Lendo .

Vanliga frågor

Är min ansökan bindande?
Din ansökan är inte bindande eftersom du har möjligheten att tacka nej till samtliga låneerbjudanden om inget uppfyller dina krav.
Är låneförmedlingstjänsten gratis?
Ja, det är helt kostnadsfritt att jämföra lån med Lendo. Anledningen är att Lendo får provision från långivarna för att förmedla företagslån.
Vad blir räntan?
Räntan och lånekostnaden bestäms inte av Lendo utan av de långivare som prövar din ansökan. Du måste därmed skicka in en ansökan för att kunna jämföra dina personliga låneerbjudanden från långivarna.
Tar Lendo en UC kreditupplysning?
Ja, Lendo tar en kreditupplysning via UC på företaget. Däremot delar alla långivare som prövar din ansökan på denna kreditupplysning.

Vissa av Lendos partners använder i tillägg andra kreditupplysningsbolag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Dessa kreditupplysningar påverkar inte kreditvärdigheten.

Hur snabbt betalas pengarna ut?
Utbetalningstiden varierar mellan långivarna. Hur du väljer att signera skuldebrevet påverkar hur lång tid det tar innan långivaren utför utbetalningen:

 • Skuldebrevet skickas till dig med post. Du signerar och returnerar skuldebrevet till långivaren. När långivaren mottagit avtalet betalas lånet ut.
 • Du signerar skuldebrevet på bankens kontor. Pengarna betalas sedan ut till ditt bankkonto. 
 • Du signerar skuldebrevet online. Om du har ett giltigt BankID kan du oftast signera skuldebrevet direkt på långivarens hemsida. Pengarna betalas oftast ut direkt till ditt bankkonto.

När långivaren betalat ut pengarna kan det ta upp till en bankdag innan pengarna finns på ditt konto, beroende på eventuella överföringstider mellan olika banker.

Kan jag ansöka trots betalningsanmärkningar?
Ja, Lendo samarbetar med långivare som kan bevilja företagslån trots betalningsanmärkningar.
Kan mitt nystartade företag ansöka?
Ja, även nystartade företag kan ansöka om företagslån. Lendo samarbetar exempelvis med långivaren Froda som erbjuder ett nystartslån upp till 50 000 kr.
Måste det finnas en borgensman?
Ja, det måste finnas en borgenär för att kunna bli beviljad ett företagslån. Det är viktigt att denna person har en ordnad ekonomi. 
Mer om Lendo
Varumärket Lendo drivs av Lendo AB med org-nummer 556515-1627. Lendo AB har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva låneförmedling av företagslån.

Företaget är en del av den norska mediekoncernen Schibstedt som bland annat äger Aftonbladet och Blocket. När Lendo grundades 2007 var man en av de första aktörerna inom låneförmedling. Lendo har sedan starten i Sverige expanderat till fler länder i Europa. I dagsläget bedrivs låneförmedling även i Polen, Österrike, Danmark, Finland och Norge.

Öppettider och kontaktuppgifter
Adress:
Lendo AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64, Stockholm
Kundtjänst:
Telefon: 0771-13 13 10.
Kundtjänsten har öppet måndag – torsdag kl. 08 – 20, fredagar kl. 9 – 17 samt lördagar och söndagar kl. 10 – 14.

Slutsats

Låneförmedlaren Lendo förmedlar sedan 2019 företagslån utan säkerhet upp till tre miljoner kronor. Upp till 18 banker och kreditgivare tillfrågas för att du ska få den bästa räntan utifrån ditt företags ekonomiska förutsättningar.

Fördelar

P
Få den bästa räntan utifrån ditt företags kreditvärdighet och omsättning.
P

Upp till 18 banker och kreditgivare tillfrågas.

P
En av Sveriges populäraste låneförmedlare med högt kundbetyg på Trustpilot.

Nackdelar

O
Det tar upp till 24 timmar innan långivarna hunnit pröva din ansökan.