Krea – Omdöme

Så fungerar Krea

Krea är en låneförmedlare som hjälper företagare att hitta den bästa finansieringslösningen. Ett flertal långivare konkurrensutsätts om att få ditt företag som ny kund. Långivarna har 24 timmar på sig att pröva din ansökan, däremot får du oftast låneerbjudanden betydligt snabbare än så.

När alla erbjudanden har inkommit kan du jämföra villkoren och välja det företagslån som har lägst kostnad. Låneförmedlingstjänsten är helt kostnadsfri och din ansökan är inte heller bindande.

Endast en kreditupplysning

Fördelen att ansöka genom en låneförmedlare är att du inte behöver oroa dig för att samla på dig för många kreditupplysningar hos UC, Upplysningscentralen. Krea tar endast ut en kreditupplysning på bolaget och en kreditupplysning på borgensman som samtliga långivare som prövar din ansökan delar på.

Om du själv hade kontaktat ett flertal långivare om erbjudanden skulle du riskera att samla på dig många kreditupplysningar som skulle kunna göra det omöjligt att få ett företagslån beviljat.

Företagslån upp till 5 miljoner

Krea förmedlar företagslån mellan 10 000 – 5 000 000 kr. Krea är därmed den enda förmedlaren i Sverige som förmedlar företagslån över 2 miljoner kr.

Välj en återbetalningstid som passar ditt företag mellan 1 – 60 månader. Hos de flesta långivare har du möjligheten att återbetala hela lånet i förtid utan extra avgifter.

Grundkrav

För att få låna pengar till företaget med Krea måste ditt företag uppfylla följande grundkrav:

  • Företaget måste vara ett registrerat Aktiebolag (AB), Handelsbolag (HB), Kommanditbolag (KB), Enskild firma (EF) eller Ekonomisk förening.
  • Företaget får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.

Däremot kan enstaka långivare acceptera att du har en skuld från Skatteverket hos Kronofogden. Det finns även långivare som kan acceptera betalningsanmärkningar.

20 banker och kreditgivare

Krea tillfrågar upp till 20 olika långivare som får konkurrensutsättas om att få dig som ny kund. Under 2019 samarbetar Krea med följande långivare:

Billecta, Svea Ekonomi, Corpia, Qapitala, IMH, Approva, Balanzia, Capcito, Qred, Marginalen Bank, OPR-Företagslån, Avida Finans, Kronan Finans, FRODA, Fedelta, Mynt, DBT, Ferratum Business, Likvid och Aros Kaptial. 

Tänk på att inte alla långivare prövar din ansökan, delvis på grund av att långivarna erbjuder olika lånebelopp och återbetalningstider. 

Kundbetyget 4,7 av 5 

Krea har ett kundbetyg på 4,7 av 5 från 186 omdömen på Trustpilot (2022-11-18). Du kan därmed känna dig trygg att Krea erbjuder en hjälpsam kundservice.

Vanliga frågor

Vad blir räntan?
Räntan bestäms av de långivare som prövar din ansökan och inte av Krea. Du måste därmed genomföra en ansökan för att få ta del av ditt personliga låneerbjudande. 
Tar Krea en UC kreditupplysning?
Ja, Krea tar en UC kreditupplysning på bolaget samt en UC kreditupplysning på borgensman. Alla långivare som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysningar. Du behöver därmed inte oroa dig för många kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet. 
Kan jag återbetala lånet i förtid?
Du har alltid möjligheten att återbetala hela eller delar av lånet i förtid. Däremot kan en avgift tillkomma hos vissa långivare. Detta är något som framgår när du jämför långivarnas erbjudanden. 
Kan mitt nystartade företag få låna pengar?
Ja, även nystartade företag har möjligheten att få låna pengar utan säkerhet. 
Mer om Krea
Varumärket Krea drivs av Krea Technology AB med org-nummer 559173-2895. Företaget har tillstånd från Finansinspektionen att förmedla företagslån.

Krea har sedan starten 2018 hjälpt flera tusen företag att hitta den bästa finansieringslösningen.

Öppettider och kontaktuppgifter
Adress:
Krea Technology AB
Valhallavägen 60
114 27, Stockholm
Kundtjänst:
Telefon: 08-551 082 62.
Kundtjänsten har öppet måndag – torsdag kl. 09 – 18 och fredagar kl. 09 – 17.

Slutsats

Krea är en låneförmedlare som förmedlar företagslån utan säkerhet upp till 5 miljoner kr med en återbetalningstid mellan 1 månad – 5 år. Krea samarbetar med flest långivare bland alla förmedlare i Sverige. Upp till 20 banker och kreditgivare prövar din ansökan för att du ska få den bästa räntan utifrån ditt företags ekonomiska förutsättningar.

Fördelar

P
Samarbetar med 20 långivare, fler än någon annan förmedlare av företagslån.
P
En omtyckt låneförmedlare med högt kundbetyg på Trustpilot.

Nackdelar

O
Du måste vänta upp till 24 timmar på låneerbjudanden.